Blog

IJsbaan geopend

Update: de ijsbaan is vanaf 19.30 uur geopend.

Zojuist is het ijs getest en goedgekeurd door Joes de Ridder (zoon van Job).

Om 13.30 uur gaat de ijsbaan open.

De 35x100m baan is sowieso geopend, de 400m baan laat nog even op zich wachten op hoe die blijft liggen in het zonnetje.

Benieuwd naar de toegangsprijzen en openingstijden? Klik hier!

Posted in: Geen categorie

Leave a Comment (0) →

In Memoriam Ing. Joop de Kluiver

Vandaag kregen we het bericht dat onze oud voorzitter Joop de Kluiver op 91 jarige leeftijd overleden is. Joop heeft veel betekent voor onze vereniging en het schaatsen en tennissen op de geversbaan en de bouw van het clubhuis. Vanaf 1970 zat Joop in het bestuur en was betrokken bij aankoop van de Jonkheer Geversbaan. In 1975 werd hij voorzitter van de NIJC en bleef dat tot 1989, waarna hij tot Ere lid werd benoemd. In die tijd was hij betrokken bij de aankoop van de Geversbaan en de bouw van het clubhuis. De eerste steen werd door hem gelegd in 1982. In die tijd zijn we bij het schaatsen ook meer en meer van de kunstijsbanen gebruik gaan maken om de techniek van het schaatsen te verbeteren. De jeugd eerst nog met auto’s naar Utrecht en Amsterdam en daarna met bussen vol naar de Uithof. Ook de wedstrijdgroep bloeide op en de trainers hielden zich ook bezig met de start van het shorttracken in Leiden. 12 tennisbanen werden aangelegd op de Jonkheer Geversbaan (inmiddels zijn dat er 16) om op die manier inkomsten te verwerven. Op deze manier kan er in de winter genoten worden van een natuurijsbaan voor Noordwijk en omstreken en in de winter en zomer kan er genoten worden van Tennis. Dus Joop je kunt wel zeggen dat je een zeer grote bijdrage hebt geleverd aan het schaatsen en tennissen in Noordwijk. Grote dank daarvoor. Voor je grote bijdragen werd je ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. En waar we ook heel blij mee zijn: je kinderen Jeanette en Frans en kleinkind Anouk zijn heel actief bij de NIJC, dus niet alleen in ons hart maar ook fysiek leef je voort.

Posted in: Geen categorie

Leave a Comment (0) →

Klaas Pander Memorial

KLAAS PANDER MEMORIAL 2023

Zaterdag 16 december 2023 20.00-23.00 u

INSCHRIJVEN EN INFORMATIE OP DE WEBSITE:

http://ijch.nl/klaaspander

WEDSTRIJD VOOR KOPPELS (2 RIJDERS)

-AFVALWEDSTRIJD

-PUNTENKOERS

-FINALES

Let op: bij een grote damesdeelname geldt een eigen klassement (onder voorbehoud)

WINNAARS ONTVANGEN DE KLAAS PANDER WISSELTROFEE

(namen worden hierin gegraveerd, dus “eeuwige roem”)

-DEELNAME STAAT OPEN VOOR KOPPELS VAN 2 SCHAATSERS VAN JUNIOREN B T/M MASTERS DAMES EN HEREN en (de snellere) RECREANTEN*) VAN ALLE IJSCLUBS

-RIJDER 1 VAN HET KOPPEL RIJDT DE AFVALRACE

-RIJDER 2 RIJDT DE PUNTENKOERS

-BEIDEN RIJDEN (ELKAAR AFWISSELEND) IN DE FINALE

(Aantal ronden voor de diverse onderdelen wordt bij de wedstrijd bepaald – ca. 20 – 25 ronden)

*) Recreanten moeten in staat zijn een ronde in circa 50 sec te kunnen rijden.

Nb., Zorg voor een goed werkende transponder , draag snijvaste enkelsokken en -handschoenen!

-INSCHRIJVING IS GEOPEND ( http://ijch.nl/klaaspander )

-INSCHRIJFKOSTEN : Contant € 10 P/KOPPEL) VOOR AANVANG WEDSTRIJD TE VOLDOEN (GRAAG GEPAST) of € 5 P/DEELNEMER (contant!)

(bij individuele inschrijving krijg je dan een koppelgenoot – indien beschikaar- toegewezen door de organisatie)

Posted in: Geen categorie

Leave a Comment (0) →

IJskonijn- en IJsbeercup 2023-2024

Ook dit jaar wordt er onder de pupillen op de IJsbaan van Haarlem weer gestreden om de felbegeerde IJskonijn- en IJsbeercup. Genoemde cups zijn in het leven geroepen om de jeugd laagdrempelig en spelenderwijs kennis te laten maken met het wedstrijdschaatsen onder het motto: “Plezier staat voorop”.

De afstanden welke worden geschaatst:

  • 100 meter
  • 300 meter
  • 500 meter
  • 700 meter
  • 1000 meter (IJsbeercup)
  • 1500 meter (IJsbeercup)
  • Marathon

Ook staat iedere wedstrijd in het teken van een bepaalde fun factor. Zo kunnen de kinderen punten verdienen door onder andere te schatten welke tijden zij zullen rijden of door bijvoorbeeld te strijden met een ouder tijdens het ouder/kind toernooi

Het zou heel leuk zijn als meerdere kinderen zich aan sluiten bij genoemde toernooien, omdat het aantal deelnemers vanuit de club zich nog beperkt tot een handvol kinderen. De wedstrijden zijn (bijna) wekelijks op zondag vanaf 17:00 uur en heb je een keer geen tijd of geen zin? Dan sla je gewoon een keertje over!

Lijkt wedstrijdschaatsen jou wat en wil jij een keer meedoen of komen kijken? Kijk dan voor meer informatie op de website: www.ijskonijncup.nl of neem contact op met:

Leon van Asten te bereiken op 06-42311385.

Posted in: Geen categorie

Leave a Comment (0) →

Zaterdag 18 November 12e Jan van der Hoorn schaatsmarathon in Haarlem

Op zaterdag 18 november komt het marathonpeloton weer naar Haarlem voor de inmiddels traditionele Jan van der Hoorn Schaatssport marathon.

Als organisatiecomité van de Jan van der Hoorn Schaatssportmarathon zijn wij trots dat wij u ook dit jaar weer in samenwerking met onze sponsoren uit kunnen nodigen voor deze bijzondere avond. Dit gaat gebeuren op zaterdag 18 november met hopelijk net zo veel sfeer en spektakel als de afgelopen jaren.

We heten jullie graag van harte welkom op 18 november op de ijsbaan in Haarlem om je helden (en wellicht clubgenoten) aan te moedigen. En samen hopen we dat het weer een ouderwets gezellige en sfeervolle marathonavond in Haarlem wordt.

Kaarten zijn te al verkrijgen in de voorverkoop bij Jan van der Hoorn Schaatssport in Ter Aar en aan de kassa van de Ijsbaan. Bij besteding van min. 100 euro krijgen klanten een gratis kaart voor de marathon.

Het programma voor deze dag:

17.00 uur Vrouwen Beloften

18.00 uur Mannen Beloften

19.15 uur Vrouwen Topdivisie

20.30 uur Mannen Topdivisie

Namens de Stichting Schaats Promotie West Nederland,

Peter Baars voorzitter.

Posted in: Geen categorie

Leave a Comment (0) →

In Memoriam Jelte Wiersinga

Beste Tennissers en Schaatsers,
Met droefheid delen we het trieste bericht dat Jelte Wiersinga is overleden. Jelte is ruim 30 jaar vanaf 1992 actief geweest bij onze vereniging. Altijd was hij van de partij en altijd liet hij zijn mening horen. In al die jaren heeft hij veel gedaan, gestart als coördinator van de wedstrijdgroep, actief als tijdswaarnemer, jurylid bij wedstrijden, lid van de ijsbaancommissie om natuurijs op de Geversbaan te krijgen, lid van verdienste en 16 jaar bestuurslid in het hoofdbestuur, …. eigenlijk gewoon te veel om op te noemen. Jelte heeft onze vereniging en de schaatssport in het bijzonder altijd een warm hart toegedragen. We willen hem en zijn familie daarvoor bedanken.
Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Marian, kinderen en kleinkinderen. We wensen hen kracht toe om dit grote verlies samen te kunnen dragen.

Jelte, we zullen je missen. Rust in vrede.

Met groet,
Namens hoofdbestuur
Pim Koeckhoven,
Voorzitter NIJC Gevers

Posted in: Geen categorie

Leave a Comment (0) →

Goed nieuws, de ijsbaan gaat wéér open!

16 december 2022 De ijsmeesters stonden er zelf ook van op te kijken, dat de ijsbaan na een nacht dooien er toch nog zo goed bij lag. Doordat er genoeg kou in de grond zit en de december-zon niet zo sterk is, is er weinig van de ijsbaan verloren gegaan. Daarom is er vanmorgen besloten dat het ijs toegankelijk is voor publiek. Vanaf 13.30 uur is de ijsbaan geopend voor publiek. We zullen na het middag-schaatsen bekijken of de baan veilig genoeg is om in de avond open te gaan.

Update:

Er is zojuist besloten, dat het avondschaatsen door kan gaan. Vanavond is de baan geopend van 19.30 uur.

Update: 18 december 2022 vanaf 9.00 uur is de kleine ijsbaan geopend.

17 december 2022 is de kleine baan in de middag en avond geopend.

Posted in: Geen categorie

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 2 12