Nieuws marathon

30 juni 2018: Open dag NIJC Gevers

03-03: IJsbaan definitief gesloten

Wat hebben we een mooi cadeautje gekregen van Moeder Natuur en wat hebben we genoten van onze prachtige ijsbaan! Het ijs is inmiddels zacht en de dooi zet in met tot gevolg dat de ijsbaan helaas niet meer opengaat. Iedereen bedankt voor de gezellig…

03-03 IJsbaan vanaf 10.00 geopend voor publiek

Morgenochtend 3 maart 2018 wordt er een mini-Elfstedentocht georganiseerd voor de IJsrunners (jongste jeugd) van de Noordwijkse IJsclub.

Daarna, vanaf 10.00 is de baan weer geopend voor publiek!

 …

02-03: IJsbaan om 19.30 open!

Ja hoor de mannen van de IJsbaancommissie zijn het erover eens; vanavond wordt het weer een topavond! Het ijs is perfect en de baan is geopend vanaf 19.30!…

02-03: IJsbaan om 09.00 open!

Goedemorgen schaatsliefhebbers! Het belooft weer een mooie ijsdag te worden en de baan is wederom geopend om 9.00!…

De NIJC marathongroep presteert buitengewoon goed dit seizoen!
Wij zijn dit jaar gestart met 21 wedstrijdrijders en in alle groepen rijden we goed mee.

Bij de C1 presteren de gebroeders Bisschops en Leander goed met aanvallend rijden en goede resultaten.
Daarnaast rijdt debutant Marc van der Hulst erg sterk, hij gaat zelfs aan de leiding in het klassement na 2 wedstrijden, grote klasse!

De C2 wordt gedomineerd door Sjaak van der Poel en Marc van der Niet, allebei een wedstrijd gewonnen. In deze klasse gaat Sjaak aan de leiding van het klassement.

Bij de M1 is Wim van der Slot de grote man, hij heeft in de eerste wedstrijd na 10 keer demarreren net naast een goede klassering gegrepen. In de tweede wedstrijd heeft Wim een uitstekende prestatie neergezet door de overwinning te pakken. Hij had een ronde voorsprong op het peloton en won in een sprint à deux van schaatsprofessor Ben van Haastrecht.

Verder hebben we in de M2 de revelatie Antoine, hij rijdt na een kuur (geen epo) rond als een jonge god met 2 keer een 4e plaats. Paul rijdt zoals altijd ook voorin en Frans, de oudste marathonner van 66 jaar, rijdt sinds hij geen stenen meer legt als vanouds en gaat dit jaar zeker punten pakken.

Tot slot rijdt Jos Smit bij de M3 weer goed voorin met een 4e en 8e plaats. Ook Pim Koeckhoven reed al 2 keer in de punten.

Ik hoop dat we deze goede competitiestart kunnen vasthouden dan zal de prijzenkast goed gevuld worden.

Simon Rog