Jaarverslag Jeugdcommissie 2018

Jeugdcommissie
In juni van dit jaar legde de Jeugdcommissie per direct haar taken neer. Het bestuur van TV de Gevers heeft de evenementen, die in 2018 nog op het programma stonden, in samenwerking met de trainers georganiseerd. Er worden nieuwe leden voor de Jeugdcommissie gezocht. Inmiddels heeft tennistrainer Bjorn de Ridder toegezegd zitting in de Jeugdcommissie te nemen.

World Tour Rood en Oranje
In het voorjaar en in het najaar wordt door de KNLTB de World Tour georganiseerd. Deze jeugdcompetitie bestaat uit twaalf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar en wordt gespeeld op verschillende tennisparken in de omgeving. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. De Rode competitie is voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar en wordt gespeeld op een kwart baan, in de Oranje competitie spelen kinderen van 7 tot en met 10 jaar op een driekwart baan en na de Oranje competitie gaan de kinderen over naar de Groene competitie, waarin op een hele baan wordt gespeeld. TV de Gevers werd in het voorjaar vertegenwoordigd door twee rode teams, drie oranje teams en twee groene teams. In het najaar speelden twee rode teams, drie oranje teams en een groen team.

 

Jeugdclubkampioenschappen

De Jeugdclubkampioenschappen zijn gehouden op 16 en 17 juni. De foto’s spreken voor zich: wat een toppers.

Ouder & Kindtoernooi
Het OK-toernooi zou begin april worden gehouden, maar werd afgelast omdat het regende. Op zondag 9 september volgde een herkansing. En wat een herkansing! Het was stralend weer en alle deelnemers hadden er zin in. Na een overheerlijke lunch, verzorgd door Floris en Simone, werd er getennist door de jonge talenten en de ouderen. Tussen de wedstrijden door vermaakten de kinderen zich opperbest op de enorme stormbaan en konden de ouderen even bijkomen op het terras. Als verrassing mochten alle kinderen een suikerspin halen bij de suikerspinkraam van Cor. In plaats van een loterij kozen we dit jaar voor een ouderwetse bingo. Alle kinderen kregen een bingokaart en Janneco draaide de bingo op professionele wijze. Het was muisstil op het terras. Nadat de drie hoofdprijzen, een tennistas, een tennisracket en een jaarabonnement van NIJC Gevers Tennis, waren verdeeld, werd er net zolang doorgedraaid tot elk kind een prijsje had.

Sinterklaasfeest
Rond de 20 kinderen met hun ouders wachtten op zondag 25 november vol spanning af: zou de goede Sint wel komen?!
Terwijl de kinderen zich lieten schminken door de vriendelijke dame van de Toverkist (de eenhoorn MET glitters is veruit favoriet onder de meisjes en het Feyenoord-logo onder de jongens) en er lustig werd geknutseld, getekend en gespeeld, klonk er plotsklaps hard geklop op de deur. Twee Zwarte Pieten hadden de weg naar de Gevers gevonden! Gelukkig waren meester Bjorn en Meester Rob present. Zij namen de kinderen en de Pieten mee naar buiten om allerlei leuke spelletjes te doen: zaklopen (uiteraard in de zak van Sinterklaas), het lijnenspel en natuurlijk tennissen.
Toen de kinderen terug waren in het warme clubhuis, werd de zoektocht naar de goede ouwe Sint gestart. Er werd gekeken in alle hoeken en gaten, maar de Sint kwam plotseling tevoorschijn uit de keuken!
De kinderen werden om de beurt bij de Sint geroepen om iets te vertellen, een liedje te zingen en een prachtig kado in ontvangst te nemen. Nadat de Sint was uitgezwaaid, kregen de kinderen nog een overheerlijk patatje en zat het Sintfeest erop. Wat een gezellige ochtend was het weer!