Kia Tenniskids competitie

Wat betekenen de verschillende kleuren?
Rode competitie
In de Rode competitie speel je korte wedstrijdjes met een zachte rode bal op een kleine baan. Je speelt in een team van maximaal 6 kinderen. Jongens en meiden spelen door elkaar. Je speelt veel korte wedstrijdjes tot 7 punten tegen verschillende kinderen. In de Rode competitie speel je alleen enkelspel. Zo leer je veel nieuwe kinderen kennen en is het nooit saai!

Oranje competitie
In de Oranje competitie speel je wedstrijdjes op een driekwart baan met de oranje bal. Jongens en meiden spelen door elkaar en je speelt zowel enkels als dubbels. Degene die het eerst 4 games heeft gewonnen, wint de wedstrijd. Iedereen speelt meerdere wedstrijdjes op een ochtend en iedere week komen dezelfde teams samen op een ander park.

Groene competitie
In de Groene competitie speel je wedstrijden op een hele baan. Je speelt in een team van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Jongens en meiden spelen door elkaar. Je speelt in een poule en iedere speeldag speel je tegen een team van een andere club. In de Groene competitie speel je met je team vier enkelpartijen en twee dubbelpartijen.

Junioren
Voor de jeugd van 11 tot en met 17 jaar is er de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar.

In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar en mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Het team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speelt een team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie worden er 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen gespeeld.

Hoe weet ik in welke competitiesoort ik het best pas?

In overleg met de trainers wordt bepaald in welke competitiesoort jij het beste past. De kleuren staan voor een leeftijdscategorie, maar het kan natuurlijk zijn dat jij beter in een andere kleur past.

Vragen?
Heb je vragen over de Kia Tenniskids Competitie? Stuur dan een e-mail naar het hierboven genoemde mailadres of bel Ingrid van Duijn, 06 – 14 59 02 95.