Kia Tenniskids competitie 2019

Doe jij mee aan de Kia Tenniskids Competitie?
Tijdens de Kia Tenniskids Competitie speel je op zondagochtend een aantal wedstrijden tegen kinderen van andere tennisclubs bij jou in de buurt. Het is erg gezellig en je leert er ook nog beter van tennissen. Of je nu pas begonnen bent met tennissen of langer speelt maakt niet uit: iedereen kan meedoen aan de Kia Tenniskids Competitie!

Welke competitiesoorten zijn er?
Rode competitie
In de Rode competitie speel je korte wedstrijdjes met een zachte rode bal op een kleine baan. Je speelt in een team van maximaal 6 kinderen. Jongens en meiden spelen door elkaar. Je speelt veel korte wedstrijdjes tot 7 punten tegen verschillende kinderen. In de Rode competitie speel je alleen enkelspel. Zo leer je veel nieuwe kinderen kennen en is het nooit saai!

Oranje competitie
In de Oranje competitie speel je wedstrijdjes op een driekwart baan met de oranje bal. Jongens en meiden spelen door elkaar en je speelt zowel enkels als dubbels. Degene die het eerst 4 games heeft gewonnen, wint de wedstrijd. Iedereen speelt meerdere wedstrijdjes op een ochtend en iedere week komen dezelfde teams samen op een ander park.

Groene competitie
In de Groene competitie speel je wedstrijden op een hele baan. Je speelt in een team van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Jongens en meiden spelen door elkaar. Je speelt in een poule en iedere speeldag speel je tegen een team van een andere club. In de Groene competitie speel je met je team vier enkelpartijen en twee dubbelpartijen.

Gele competitie
De Gele jeugd tot en met 17 jaar heet voortaan Junioren. De oude naam was gebaseerd op de gele bal waarmee gespeeld wordt. Dit was echter niet voor iedereen duidelijk. Nu stromen de kinderen vanuit de Tenniskids dus door naar de Junioren, met de Junioren competitie en de Junioren toernooien. Kijk voor de inschrijfmogelijkheden hier.

Hoe weet ik in welke competitiesoort ik het best pas?
In overleg met de trainers wordt bepaald in welke competitiesoort jij het beste past. De kleuren staan voor een leeftijdscategorie, maar het kan natuurlijk zijn dat jij beter in een andere kleur past.

Wanneer wordt er gespeeld?
In het Voorjaar van 2019 worden de Rode en Oranje competitie gespeeld op:
31 maart, 7 april, 14 april, 22 april, 19 mei, 26 mei, 2 juni en 10 juni

De Groene competitie wordt gespeeld op:
7 april, 14 april, 22 april, 12 mei, 19 mei, 26 mei en 2 juni

Wat zijn de kosten?
Meedoen aan de Kia Tenniskids Competitie kost je niets. TV de Gevers betaalt de competitiebijdrage aan de KNLTB.

Waarom zou ik meedoen?
Omdat competitie spelen leuk is en je er veel van leert.

Ook heeft TV de Gevers een leuke actie bedacht die alleen geldt voor kinderen die meedoen aan de Kia Tenniskids Competitie. De kinderen die competitie spelen, kunnen speciale competitietraining krijgen. Vijf competitietrainingen voor en tijdens de Voorjaarscompetitie en vijf trainingen voor en tijdens de Najaarscompetitie voor slechts  € 25,00.

Verder hebben we in samenwerking met De Lange Sport een kledingactie opgezet: jeugdcompetitiespelers kunnen een mooie hoody met het logo van TV de Gevers kopen voor slechts € 10,00.

Redenen genoeg om je aan te melden dus!

Hoe kan ik me aanmelden?
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar tvdegeverscompetitie@gmail.com . Geef de volgende gegevens door: je naam, leeftijd en telefoonnummer. Inschrijven kan met een heel team of per persoon. Wij kijken dan of we je in een team kunnen plaatsen.

Vragen?
Heb je vragen over de Kia Tenniskids Competitie? Stuur dan een e-mail naar het hierboven genoemde mailadres of bel Ingrid van Duijn, 06 – 14 59 02 95.