Kia Tenniskids competitie 2019

TV de Gevers wordt in de Kia Tenniskids competitie dit najaar vertegenwoordigd door één rood team, drie oranje teams, twee groene teams en een geel team.

Wat betekenen de verschillende kleuren?
Rode competitie
In de Rode competitie speel je korte wedstrijdjes met een zachte rode bal op een kleine baan. Je speelt in een team van maximaal 6 kinderen. Jongens en meiden spelen door elkaar. Je speelt veel korte wedstrijdjes tot 7 punten tegen verschillende kinderen. In de Rode competitie speel je alleen enkelspel. Zo leer je veel nieuwe kinderen kennen en is het nooit saai!

Oranje competitie
In de Oranje competitie speel je wedstrijdjes op een driekwart baan met de oranje bal. Jongens en meiden spelen door elkaar en je speelt zowel enkels als dubbels. Degene die het eerst 4 games heeft gewonnen, wint de wedstrijd. Iedereen speelt meerdere wedstrijdjes op een ochtend en iedere week komen dezelfde teams samen op een ander park.

Groene competitie
In de Groene competitie speel je wedstrijden op een hele baan. Je speelt in een team van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Jongens en meiden spelen door elkaar. Je speelt in een poule en iedere speeldag speel je tegen een team van een andere club. In de Groene competitie speel je met je team vier enkelpartijen en twee dubbelpartijen.

Gele competitie
De Gele jeugd tot en met 17 jaar heet voortaan Junioren. De oude naam was gebaseerd op de gele bal waarmee gespeeld wordt. Dit was echter niet voor iedereen duidelijk. Nu stromen de kinderen vanuit de Tenniskids dus door naar de Junioren, met de Junioren competitie en de Junioren toernooien.

Hoe weet ik in welke competitiesoort ik het best pas?
In overleg met de trainers wordt bepaald in welke competitiesoort jij het beste past. De kleuren staan voor een leeftijdscategorie, maar het kan natuurlijk zijn dat jij beter in een andere kleur past.

Wanneer wordt er gespeeld?
In het Voorjaar van 2019 worden de Rode en Oranje competitie gespeeld op:
8, 15, 22 en 29 september en 6 oktober. Groene competitie wordt gespeeld op: 15, 22 en 29 september en 13, 20 en 27 oktober.

Vragen?
Heb je vragen over de Kia Tenniskids Competitie? Stuur dan een e-mail naar het hierboven genoemde mailadres of bel Ingrid van Duijn, 06 – 14 59 02 95.