Agenda

Richtlijnen en voorwaarden tennissen vanaf 18 mei

Openingstijden vanaf maandag 18 mei
Maandag: 09.00 tot 22.00 uur
Dinsdag: 09.00 tot 22.00 uur
Woensdag: 09.00 tot 22.00 uur
Donderdag: 09.00 tot 22.00 uur
Vrijdag: 09.00 tot 22.00 uur
Zaterdag: 09.00 tot 17.00 uur
Zondag: 09.00 tot 17.00 uur

Hieronder lees je onder welke voorwaarden we de baan weer op mogen.

Volwassenen van 19 jaar en ouder mogen voorlopig, in ieder geval tot 1 juni, alleen singels spelen. Tennissers die onder één dak wonen, mogen wel samen dubbelen. Ook tijdens lessen is het toegestaan om te dubbelen, uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
In de week van 25 mei horen we of het vrij spelen verder uitgebreid kan worden naar vier spelers per baan.

Jeugdleden kunnen op doordeweekse dagen tot 19.00 uur en in het weekend tot 17.00 uur vrij spelen in aanwezigheid van een door de club aan te wijzen toezichthouder. Ook jeugdleden moeten vooraf een baan reserveren.

Om op de club aanwezig te mogen zijn, heb je een goede reden nodig: je hebt of tennisles of je hebt van tevoren een baan gereserveerd om vrij te spelen. Vrij spelen kan vanaf dinsdag 12 mei.
Een baan reserveren via de tennisbox in de kantine kan niet meer. Wil jij een baan reserveren, bel dan tussen 12.00 en 14.00 uur naar nummer 071 – 36 489 37. Je kunt alleen een baan reserveren voor die zelfde en/of de daaropvolgende dag. Als je belt, hoor je meteen of er een baan beschikbaar is en welke baan voor jou wordt gereserveerd.

Om zoveel mogelijk leden de kans te geven te kunnen tennissen, kan er niet voor nog meer dagen vooruit worden gereserveerd. Dit geldt ook voor het meenemen van introducees en het huren van banen door niet-leden. Dat kan nu even niet.

De banen kunnen alleen worden gereserveerd op het hele uur. De speeltijd is 50 minuten. Daarna dient het park meteen te worden verlaten (gravelbanen moeten uiteraard wel worden gesleept na afloop). Dit voorkomt zoveel mogelijk dat spelers elkaar moeten passeren.

Kom niet naar het park als je geen tennisles hebt of geen baan hebt gereserveerd. Heb je gereserveerd, kom dan niet eerder dan vijf minuten voor de aanvangstijd naar het park.

Helaas is het nog niet toegestaan dat ouders kijken bij de tennislessen van hun kinderen. Ouders hebben, net als nu, geen toegang tot het sportpark. De kinderen kunnen worden afgezet bij de slagboom. De trainer haalt de lesgroep daar op. Dit werkt tot nu toe overigens erg goed. Iedereen houdt zich keurig aan de richtlijnen, waarvoor hartelijk dank!

Het clubhuis en het terras blijven voorlopig dicht. Het is de bedoeling dat het park direct na afloop van een tennisles of vrij spelen wordt verlaten. Er mag geen gebruik gemaakt worden van het terras. De slagboom blijft voorlopig dicht, dus het aantal parkeerplekken is beperkt. Kom zoveel mogelijk op de (brom)fiets of lopend naar de club.

Iedereen is er inmiddels aan gewend, maar voor de zekerheid vragen we jullie om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Dus heb je verkoudheidsklachten, blijf thuis. Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Schud geen handen. Ben je 70 jaar of ouder? Wees dan extra voorzichtig.

Het is allemaal nog niet zoals ‘vroeger’ maar we mogen in ieder geval weer een balletje slaan. Laten we ons met zijn allen aan de richtlijnen houden en er samen voor zorgen dat de mogelijkheden om lekker te kunnen tennissen snel kunnen worden uitgebreid.

Leave a Comment (0) ↓
%d bloggers liken dit: