jaarverslag 2018-2019

Op 6 mei is er gestart met de zomertraining. Op maandag werd er gefietst o.l.v. Arjan van der Meer en Gerard Koorn, dinsdag en zondag skeeleren o.l.v. Gert Jan Mol en Frans de Kluiver, op woensdag droogtraining op het terrein bij Fluks  o.l.v. Arjan en Frans, soms ook Martin Spruit of Joost Vink. Gemiddeld kwamen er zo’n 20 schaatsers naar de droogtraining bij Fluks, 8-10 bij het skeeleren in Lisserbroek en 10-15 bij het fietsen.

Er is in het weekend van 14 september 2018 een trainingsweekend in Leeuwarden geweest. Met betrekking tot de baanselectie heeft de Baancommissie Haarlem besloten dat de C2 junioren met  ingang van dit seizoen in de baanselectie worden opgenomen en er geen  C-klas wordt getraind. Pupillen en C1 junioren moeten bij de vereniging blijven trainen.

Er is een nieuwe richtlijn bij de startprocedure lange baan en sprint, indien de schaatser niet tijdig aan de start verschijnt volgt er een DQ.

Yves Vergeer is naar Heerenveen verhuist en schaatst niet meer bij de NIJC.

Begin oktober begon het schaatsseizoen na een goede voorbereiding in de zomer.

Dit jaar trainden er ongeveer 20 wedstrijdschaatsers op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag o.l.v. Gertjan, Frans, Wim van der Slot, Joost Vink en Arjan. Lisanne de Jong liep bij diverse trainingen stage om in volgende jaren training te kunnen geven. Lisanne is een HALO opleiding gaan volgen voor sportleraar in den Haag.

De trainers stemden met elkaar de training en het coachen af. Arjan is als afgevaardigde van de trainers aanwezig bij de wedstrijdcommissie vergadering.

We hebben toppers bij onze club, Amy van der Meer, en Michelle van der Hoek  en Arjan van der Meer hebben aan het NK meegedaan. We hebben als club een 4e plaats bereikt met de Kees Jongert bokaal, ondanks het feit dat het moeilijk was om alle categorieën te bezetten

Tijdens de kerstvakantie zijn Lisanne en Frans de Kluiver met een groepje van 10 schaatsers naar Leeuwarden geweest. De sfeer in de wedstrijdgroep is goed, ouders zijn betrokken en de trainers zijn enthousiast mede daardoor zijn er prachtige resultaten geboekt. De doorstroom van ijsrunners naar de wedstrijdgroep gaat moeizaam, wel doen veel ijsrunners mee aan de ijskonijnwedstrijden in Haarlem.

Dit jaar konden we weer een clubkampioenschap op de baan Haarlem rijden. 2 Februari was het zover. Er was een goed gevuld wedstrijdschema waarbij de volgende afstanden zijn verreden.

 • Pupil C-D-E-F 100 en 300 meter
 • Pupil A-B  100 en 500 meter
 • Junior C-B 500 en 1500 meter
 • Junior A  tot Masters 500 en 3000 meter

De jeugdrecreanten, recreanten en Marathon konden zich
inschrijven voor de 100, 300, 500, 1500 of 3000 meter met 1 of 2 afstanden.

Er werd gestreden in de volgende categorieën met de volgende prijswinnaars:

Heren Junioren CB

 1. Jelle Plug  
 2. Jonas Keizer 
 3. Niels van der Meulen

Dames Junioren CB:

 1. Melanie van der Zalm
 2. Mirre van de Bent

Heren Junioren A t/m Masters:

 1. Roy Rotteveel 
 2. Joost Vink
 3. Sjaak van der Poel      

Dames Junioren A t/m Masters:

 1. Evelieke Kool
 2. Denise van der Hulst
 3. Kristel van Abswoude

Algemeen Clubkampioen heren: Roy Rotteveel

Algemeen Clubkampioen dames:  Evelieke Kool

Daarnaast zijn onze prestatiebekers aan de volgende schaatsers toegekend:

Job de Ridder beker voor pupillen: Charlotte van der Meulen

Harm Meijers bokaal voor dames:   Melanie van der Zalm

Harm Meijers bokaal voor heren:    Tim van der Zalm

PR beker:                                          Jack van der Bent

Er zijn dit seizoen ook weer een aantal clubrecords verbroken:

 • Junior B dames: Amy van der Meer en Evelieke Kool op de 5 km
 • Junior B heren:  Stan van der Hulst op de 10 km
 • Senioren dames:   Denise van der Hulst op de 5 km

Allen hebben een mooie oorkonde ontvangen op de afsluitavond.

Deze was op vrijdag 22 maart bij de Oude Tol . De jeugd begon met een uur bowlen, daarna hebben zij heerlijk gegeten en halverwege de avond kwamen de ouders om de prijsuitreiking bij te wonen. De schaatsers werden toegesproken door hun trainers, zij hadden leuke anekdotes en stimulerende woorden.

Wil ik hierbij gelijk gebruik maken om iedereen te bedanken voor de leuke jaren bij de NIJC. Ik heb afscheid genomen van de Wedstrijdcommissie omdat Joes niet meer schaatst. Dit is tevens mijn laatste bijdrage aan het jaarverslag, maar ik hoop af en toe te kunnen klokken want niets zo leuk als vanaf boven een beginnende dan wel geoefende schaatser te volgen. Gelukkig wordt mijn taak overgenomen door Monique van der Bent.

Wens ik jullie allen veel schaatsplezier in welke vorm dan ook.

Hartelijke groet,

Lida Weenk