Jeugdrecreanten

JEUGDRECREANTEN

De jeugdrecreanten zijn een groep jongeren vanaf 13 jaar, die recreatief bezig willen zijn met schaatsen. Op vrijdagavond gaan de jongeren gezamenlijk met de bus naar Haarlem. We vertrekken vanaf Noordwijk en Noordwijkerhout. Mocht er natuurijs zijn, dan hebben de jeugdrecreanten gratis toegang op de Jhr. Geversbaan in Noordwijk. Als de ijsbaan open is op vrijdag, dan schaatsen we natuurlijk op onze eigen ijsbaan i.p.v. Haarlem. In Haarlem is er les in 3 groepen. De lessen zijn van 20.00 uur tot 21.00 uur. Alle jeugdrecreanten en hun trainers schaatsen in een trainingspak van de NIJC, deze krijg je in bruikleen bij aanvang van het seizoen. Voor meer informatie kunt u bellen met Marian Wiersinga 06-24763744 of mail naar jeltewiersinga@casema.nl

Vervoer

Vervoer van en naar de ijsbaan is georganiseerd met de bus. Het is een goede gewoonte dat er wel eens wedstrijdschaatsers of recreanten meerijden met de bus naar Haarlem. Het kan altijd voorkomen dat er geen plek in de bus is. Dit wordt dan ter plekke medegedeeld. Als er wel plek in de bus is kun je voor € 2.50 met de bus mee rijden. Voor de wedstrijdrijders geldt dat ze dan ook nog de entree voor de ijsbaan moeten betalen. Voor alle duidelijkheid, dit geldt alleen voor leden van de NIJC en indien er plek is. Het is dus niet een zekerheid dat iemand mee kan. We weten ook niet van te voren of we een grote bus of een bus voor 44 personen meekrijgen. De bus gaat in Haarlem precies om 21.30 uur weer terug. Voor meerijders geldt dat zij zelf op de tijd moeten letten. Zorg dus dat je op tijd bij de bus bent.  De bus vertrekt vrijdag op 19:00 uur vanaf het parkeerterrein Northgohal, om 19:10 vanaf de Brink in Noordwijkerhout. De bus is terug om 22:00 uur in Noordwijkerhout en om 22:05 uur in Noordwijk.

Schaatskleding

Wat stop je in je schaatstas:
– Schaatsen
– Schaatsbeschermers
– Handschoenen (verplicht)
– Muts
– Schaats droogdoek
– Eventueel versnaperingen en iets te drinken
De jeugdrecreanten schaatsen in een trainingspak van de NIJC. Deze wordt aan het begin van het seizoen in bruikleen gegeven. De exacte datum wordt per e-mail gecommuniceerd.

Welke schaatsen

Welke schaatsen je koopt is afhankelijk van je schaatsdoelstellingen en je budget. Als je net begint en nog niet weet of je er lang mee doorgaat, koop je wellicht wat goedkopere schaatsen of 2e hands schaatsen. Zodra je de sport wat serieuzer gaat bedrijven kun je kiezen voor een wat duurdere schaats, of sommige zelfs voor de klapschaats. Schaatsen is een technische sport en het is daarom van belang dat de schaats goed past en dat je lichaam de gewenste schaatsbeweging goed kan doorzetten via de schaats op het ijs. De klapschaats is al niet meer weg te denken en tegenwoordig worden de schaatsen passend gemaakt aan je voet door gebruik van thermoplastische materialen.

Aankomst ijsbaan

De bus stopt op het parkeerterrein van de ijsbaan, Daar aangekomen lopen we gezamenlijk naar de ijsbaan. De toegang tot de ijsbaan gaat met behulp van een toegangspasje. Deze krijg je de eerste keer schaatsen van de trainer. Ben je je pasje vergeten of kwijt, meld dit dan aan je trainer. Die gaat dan met je mee naar de kassa waar de rest geregeld wordt. Ben je je pasje echt kwijt, dan moet er een nieuw pasje aangemaakt worden. Dit kost € 6. Er zijn 3 kleedkamers met douchegelegenheid.

Training niveaus

We schaatsen met 3 groepen. De indeling gebeurt aan het begin van het seizoen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de jeugdrecreanten. Ook kan er na overleg altijd nog wel van groep gewisseld worden.

Schaatsles

We verzamelen bij de trainer om 20:00 uur. Daarna krijg je tot 21:00 les. Schaatsen kan tot 21:15 uur. We werken aan de schaatstechniek en aan de schaatsconditie. Om 21:15 uur moeten we van het ijs af. Er zijn kleedkamers aanwezig. Eten en drinken kan in het restaurant of op de banken naast de ijsbaan. Om 21.25 uur lopen we weer met elkaar naar de bus. Dit gebeurt vanaf de ingang van de ijsbaan. Niemand vertrekt alleen naar de bus. Om 21.30 vertrekken we weer naar huis.

Wedstrijden

Bij de jeugdrecreanten rijden we geen wedstrijden en worden geen diploma’s uitgereikt. Wel rijden we in sommige groepen een keer in de maand een rondje op tijd. Dit niet in wedstrijdverband maar puur voor je zelf en om eens te kijken of je jezelf kan verbeteren.